Яфыраклар саргаймаганда

  Яшь гомерлэр утмэсен заяга
  Чэчлэрне агартып сагышлар.
  Устергэн баласын кузлэр йоммый,
  Тиде сина нинди каргышлар.

  Озелде гомер чэчэк атканда,
  Ак-караны аермаганда.
  Салкын кышлар тэрэз какса да,
  Яфыраклар саргаймаганда.

  Куз тидеме,кораулар суктымы,
  Яшерден барсын улым бездэн.
  Йорэклэрнен турендэ калырсын,
  Китеп югалсан да куздэн.

  Ашыктын син китэргэ арадан,
  Атанны килдеме курэсен?
  Башыма тоште зур сынаулар,
  Ничек йорэкэем тузэсен?
 


Рецензии