Сказки

             Болгарский
             Время и Я


                ПРИКАЗКИ

                Приказки ми разказваше баба -
                бях много малка.
                Слушах я внимателно,
                вълнувах се и се радвах.
                Всяка приказка запомнях
                дума по дума.
                Не позволявах промени
                и допълнения.
                Възприемах приказките
                като истина
                и ми се струваше,
                че ако буква или дума
                се промени,
                Баба Меца, Кумчо Вълчо
                и Кума Лиса
                ще сбъркат ролите си
                и приказката
                няма да бъде същата -
                ще изгуби своето очарование
                и ще стане фалшива.
                Затова следях грижливо
                всяко изречение
                и предупреждавах
                баба навреме.
                Така приказките се лееха
                като истински приключения.
                Измислях им мелодии
                и пеех...

                Ана  Величкова 


Рецензии