Допоможемо птахам

Вже зима прийшла до нас,
Всі поля снігами вкрились.
Про птахів подбати час,
Що  на зиму залишились.

Ми повісим на гілках
Годівнички біля школи.
Не загине жоден птах
Тут із голоду ніколи.

І нема крім нього вад,
Їх морози не лякають,
Розпушаться, сядуть вряд,
Під крило носи сховають.

Друзям нашим в холоди
Вже  давно кормів  надбали,
В годівнички щоб завжди
Підсипати вистачало.

Хлібних крихт та ще зерна,
Крупи різні, усілякі,
Бо далеко ще весна,
Від зими нема подяки.

Хтось приніс сальця шматок,
Ми його у годівничку
Прилаштуємо в куток,
Хай поласує синичка.

І повісимо в садках,
На деревах вздовж дороги.
Потребує кожен птах
Вкрай людської допомоги.

А птахи віддячать нам,
Потепліє, усі знають,
Буде горе шкідникам
І хороші в нас врожаї.

Залунає тут і там,
Спів  наповнить всі округи…
Допоможемо птахам
Зараз, взимку, у час туги!


Рецензии