Уту очен гомер юлларын

Уту очен гомер юлларын
Чирттер кунел кылларын,
Булсын синен дусларын,
Ярат елга, кырларын.

Кунеленне тот тыныч,
Йорэген гуя корыч.
Диндэ эзлэ юаныч -
Иманга утми кылыч.

Хонэренне эзлэп тап,
Укы корьэн хэм китап.
Яшэ киллэчэкне уйлап,
Барын якшыга юрап.

Кунел жылынны тарат.
Миллэтен очен жанат.
Гайлэнне сакла, ярат -
Мэхэббэт гуя канат.

Кирэк кин кунеллелек,
Авыр чорда туземлек,
Ниятен булсын изгелек.
Хэм уз капканны тот тозек.


Рецензии