Зимове раювання

Ніченька була така мальована!
Хай і вечір...
                Сяяв світ увесь.
Йшли собі ми, ніжністю схвильовані;
Зло було, але далеко десь.


Поки ж світ сапфірово світився,
І фіранки віхоли ледь-ледь
Колихались, огортали диво -
Харківських провулочків балет.

Раювало все і танцювало,
Сніжні коні грали навкруги,
Серце ще наруга не цькувала -
Не було на світі ворогів.

Тільки ніжний дотик до волосся
І слова потОму, мед гіркий:
"Я кохаю все, що не збулося -
Він прекрасний, сон мій отакий!"

Вже дорослі, а душею діти,
Цілувались і сміялись радо ми,
І перлини - невмирущі квіти -
Нас чекали кожної зими.

Я заплющу очі на хвилинку -
Сріблом озивається пітьма:
Павучок сотає павутинку
На галявині, де нас уже нема.


                4 грудня 2023 року - 4 декаря 2023 года


Рецензии