сiножать

Скільки може прожити без тіла душа,
беззахисна як сон, як козак без коша?
Бачиш, зірка зійшла за небесний поріг.
Наступає Різдво у капличці засік.
Часів Яр, Часів Яр, де твій братик Бахмут ?
Від чого на душі менше втіхи ніж смут ?
Не загасить журба льодяного вогню.
Що збере сіножать? Порожню, порожню.
Подивись, подивись, боже, як хороша
в небі зірка горить, а ти думав душа,
підрахуй, чого більше вміщає картуш,
чи то зір в небесах, чи то страчених душ ?


Рецензии