за те...

За те, що вчора - не сутямка втрат,
за те, що завтра також стане вчора,
за перемогу - посестру надсад,
за лавр в раю та раювання Флора,
за сталь литва і молитов псалом, 
за руна шерсть і бурштинові руни,
за кров Христа і таїнство вином,
за свист стріли та посмішку Фортуни,
за правду, брат, за волю, за любов,
за мамине шитво і за калину,
за все це присягаю без умов,
за все це народився і загину.
За те, аби молов зернину  млин
і хліб пекли у кожному повіті,
я вибираю поміж трав полин,
і ччу похресника у заповіті.


Рецензии