Кали б мяне людзи спытали

Кали б мяне людзи спытали,
Чаму я зьявился сюды-
Быць можа шаленые ветры прыгнали,
А може уцек от бяды?
     Якия прычыны. якие здарэння
     Иль лесу безлитасны жарт.
     Иль слава и поспехов лепшых прагнне,
     Яких быу покуль што не варт!?...
На гэтая мора пытанняу
Вот так адказаць я гатоу-
Мне вабила мара звяртання
В краину забытых дзядоу  (незнаных)
     Пазнау.што крывиначка польской
     У маей крыви есць-фактор той
     Паступок амаль не геройски
     Прамусиу зрабиииць ввось якой-
З Сибиры каханой далекой.
Як птушка я у Минск приляцеу,
Вось з гэтой хвилины начау свае кроки
Мой новы жыццевы напеу1
(Мой новы жыцця дзивны спеу) 
         Есть поспехи, есть перамоги,
         Есть армия верных сяброу,
         На сэрцу няма мне трывоги,
         Таксама няма и врагоу!
Кахаю я край беларусски-
Вазероу блакит и лясы
Ведь  ен так подобен на руски
Абфертасцью вечнай красы!
     Рассия, Рассия матуля
     Прабачь умаляю да слез
     Не я винават . што бандзицкая куля
     Смяротна мой ранила лес!


Рецензии