Мешребни эдеб

Фурсар ийиз экъеч1на мешреб,
Адав бяс ч1угваз хкеч1на эдеб.
К1еве гьатна акьул, фена арзадиз,
Бяс ачухна и суддин агъадиз.

-Флан дагъда ава мармардин рагар,
Ана текдиз ама са арифдар,
Гьада эцигда а бясдин эхир,-
Меслятна агъади.-Зак квач тахсир.

Фена акьулни рагарин кьулаз,
Авудна пар,регьятарна к1улаз.
Арифдарди мад къалурна рагар-
Ибур я мешребдин ачух рак1ар,

Анжах чидач мармардиз гьич эдеб,
Хъуьтуьл чил я адан хайи кьеб,
Мешреб адаз гуда гьар инсанди,
Ахпа жеда мешреб адаз масанди.

Инсандиз намуслу хас я эдеб,
Гьарда вичел гъида к1ани мешреб.
Марифат я эвелимжи лайих,
Гьар инсандиз кутугда и къилих.

  08.12.2023.


Рецензии