шукаю людей

- Скажи, Діогене, дотичний до милості,
на чому базується правда твоя ?
- Я переоцінюю віру на цінності,
і гроші красиві малюю щодня.

Лежати фальшивкам безцільними стосами,
чекати, як шістка накриє цабе.
- Що робиш у діжці ти, любий філософе ?
- О, дуже це просто, годую себе.

- Годуєш себе ? В пустоті ? - В запереченні
причетності волі до світу речей.
- Як вип;єш води ти, без келиха, зречений ?
- В горлянку дощами сама протече.

- З тобою собі я вдаюся затурканим...
- То бісу до пічки, аби не халдей.
- Чому з ліхтарем ти блукаєш провулками,
як сяйво опівдні ? - Шукаю людей...

Світлина: улюблена Гетера Діогена Фріна


Рецензии