На полотни ничному...

На полотні нічному знову зорі
Засяяли яскравими вогнями.
А ми згадаймо - в радості і горі
Спаситель повсякчас є поряд з нами!

Він народився - два тисячоліття
Земля і Небо кожен рік святкують.
Різдвяной Зірки сяйвом всі покриті,
Хто прийняв Спаса - в вірі торжествують.

А Він прийшов у світ наш Немовлятком,
Не всі Його у ті часи чекали...
Йшов виконати волю Свого Тата,
Щоб ми надію на майбутнє мали.

Ми зараз всі вбираємо ялинки,
Гірлянди з вогниками скрізь чіпляєм.
Але потрібно десь зробить зупинку,
Ще доки час задуматися маєм.

Ісус не народився для розваги,
Попереду стовбичив - Хрест Голгофи.
В тім океан любові та відваги,
Щоб наслідки відвести катастрофи.

Його любов усі гріхи покрила,
Вказала шлях спасіння і життя.
Різдвяна Зірка в небесах світила
Даруючи нові нам почуття.

Як можемо віддячити ми Богу,
Що Син Його родився у цей світ?
Лиш тим, що йдем вузенькою дорогой,
Виконуючи весь святий Завіт.

Все промайне, традиції ці світу
Як марнота підуть у небуття.
А праведні завжди будуть світити
Сьогодні, завтра і усе життя.

Спаситель народився, тож радійте
Хвилині кожній, що Він нам дає.
Увагою своєю тих зігрійте,
Хто ще у битві з світом програє.

Нехай побачать ваші добрі справи,
Що прославляють Бога повсякчас.
Він дав нам Його дітьми бути право,
І Він благословляє нині нас.

25 листопада 2023 р.


Рецензии