Д тлахам на зам тку

Ось настали холоди,
замело все снігом
не забудьте про птахів,
погодуйте хлібом.

Змайстрував я для птахів
гарні годівнички,
щоб від голоду не вмерли
горобці й синички.

Положив я туди сала,хліба
й проса трішки,
щоб харчів не було мало -
насипав горішків.

Ось злетілися синички-
жовтогрудії сестрички,
а за ними горобці,
сірі хлопці - молодці.

Подзьобали мерзле сало,
хліб і просо позбирали,
недалеко відлетіли і
на кущ калини сіли.

Взимку,любі школярі,
У саду, чи в лузі,
підгодовуйте птахів, -
вони наші друзі.


Рецензии