про станси, що наснилися

станси, що наснилися...

...будинкам - будні, вітальням - свята,
закон - підсудним, сумління - шляхтам...

Невісти мріям - пасхальний плат.   
Дорогам їсти підбори п'ят.
Душі злетіти до Харона,
на мурих крилах махаона.
 
Мені в полотнищі темні
чекати світ в твоїм вікні.
І як нічник відкине тінь -
у коло ян з'єднає інь.

...ахейцям - арфи, ганьба - троянцям,
палац - Кайяфі, шалаш - коханцям...

Світлина: Джозеф Ноель Патон. Сон на Латмосі. 1879.


Рецензии