Из жизни классиков. Володимир Сосюра

Здрастуй, Володько, мій сонцесяйний!
Як ти пройшов по фарватеру бомб?
Як то ти так тут любився файно,
Вписуючись у трикутник чи в ромб?
Як  пломеніли у тобі всі мрії,
Як то на серці тримався той шов?
Чом лиш в божественній диво-Марії
Ти свою тінь, свою згубу знайшов?
Ми з тобою так схожі – буремні!
Спокій болота не до душі!
Ми роздратовані і нечемні,
Як розшматовані наші вірші.
Ми з  тобою сентиментальні…
Піднімаємось в небо лелеками.
Ми незрячі, бо ми  - сакральні!
Розриваємось між двома пеклами!
О любов твоя – в горлі кістка!
О любов твоя щира, уславлена!
А Марія твоя – кадебістка,
Шпигувати за серцем приставлена!
Знову кров в твоїх жилах пульсує,
Тиск зашкалює, серце мерзне.
Ти повір, «Не кохав» твоє - всує.
По кутках у коханців розтерзане.
І коли опинилась за гратами,
Коли збляк той кирпатий ніс,
Ти, забувши вину з утратами,
На руках через місто  її ніс.
Відбулися твої надії…
Сплав кохання – то стронцію сплав.
Вже давно немає Марії.
Гімном став «Так ніхто  не кохав»!


Рецензии
Чудесное стихотворение.
Но так нечестно! вы бы хоть сноску какую сделали или поскриптумом писали фамилию))))
Но благо, поиск по картинке мне помог)
а вот что такое кадебистка??? я не нашёл

Александр Черемисинов   19.11.2023 15:35     Заявить о нарушении
работала на КГБ

Виктория Баженова 2   19.11.2023 23:42   Заявить о нарушении