Багьа савкьват

   ( Пародия)

         Амма дерин хиялди
         БАМ-дин рекьер кьулухъ таз,
         Ярдин патав лув гана
         Багьа савкьват - зи рик1 гваз...
              (Камалдин Агьмедов. "Гару гъана яргъарай", Коммунист газет
                15 -апрель 1981-йис.)

Мензилри чун къакъудна,
Зи яр завай яргъавай.
Посылка кьабул тийиз,
Почтани зун к1евевай.

Гьик1 ят1ани атана
Зи кьилиз дерин хиял,
Хурудайни акъудна
Зи ифенвай рик1 къаял.

БАМ-дин къаял ч1агай рик1
Элкъвена зилфи-зардиз.
Хиялдин хутахна
Багьа савкьват зи ярдиз.

Яргъа туна БАМ-ни зун,
Хиялди яр шадарда.
Эвезна рик1 дурк1ундал,
Зун яшамиш жедайд я.

Назик зи рик1, кана вун,
БАМ-дин рекье саврухда.
Гил секин хьухь вун ярдин
Дап1ар алай сандухда.


Рецензии