Виталь Рыжков Самое большое сердце в городе

Виталь Рыжков
***
Самое большое сердце в городе
Остановилось неожиданно - вот горе где!
Поприходили разные, заголосили хорами:
«Ах, горе нам!» Так и есть, горе вам!
Оно лежало между пятиэтажками,
Обклеенное спамом, с авто эпатажными,
Молодежь ночами объясняла сердцу,
Что любовь препятствует сексу,
Женатые пьяницы привыкли к его шепоту -
«Что слоняешься, домой шел бы ты…» -
Они мочились на стену митрального клапана
И объяснялись сердцу, слезами капали.
Сердце плюсы и минусы считало,  считало,
А теперь вот стало; может - устало?
И было ли это сердце shareware? -
Потому как остановилось и стало сероватое!
Посмотреть собрались всякие блогеры (много их!),
Как опаздывает «скорая кардиология».
В Горисполкоме главному плохо становилось:
« Нет, ну это не по плану все остановилось…»
А люди плакали, терли виски пальцами,
Смотрели на луну и пытались смеяться,
Качались некоторые, другие стояли ровно (от скуки?),
А были и те, кто к сердцу тянули руки.

_________________

Віталь Рыжкоў
***
Самае вялікае сэрца ў горадзе
спынілася раптам — вось гора дзе!
Папрыходзілі розныя, заенчылі хорам:
«Ах, гора нам!» Так, гора вам!
Яно ляжала паміж пяціпавярхоўкамі,
паабклеенае абвесткамі, пазастаўленае таксоўкамі,
моладзь па начох тлумачыла сэрцу,
што каханьне перашкаджае сэксу,
жанатыя п’яніцы прывыклі да яго шоргату —
«Чаго бадзяесься? Дадому йшоў бы ты…» —
яны мачыліся на сьцяну мітральнага кляпана
і нешта тлумачылі сэрцу, плакалі.
Сэрца ўлічвала плюсы й мінусы —
а цяпер спынілася; мо — стамілася?
Ці было гэта сэрца shareware? —
бо спынілася, стала шэрае!
Паглядзець сабраліся чэргі доўгія,
як спазьняецца «хуткая кардыялёгія».
У Гарвыканкаме Галоўны вымавіць сіліўся:
«Ну, не паводле пляну ж спынілася…»
Людзі плакалі, церлі скроні,
крыважэрна сьмяяліся ў вочы поўні,
хто хістаўся, хто трымаўся роўна,
хто цягнуў да сэрца свае далоні.


Рецензии