про навпростець

О, скільки хибних протиріч
дарує зради самопоміч:
перетопити сяйво в ніч,
і воювати з бісом опліч,
пошану брати силоміць,
і від снаги - ніяковіти,
біля театру чи дзвіниць
стирати градом надпис "діти",
ховатись в бруд від чистоти,
і посадити честь на прив'язь,
повірника перемогти
і на відречення молитись.
О, світ, паплюжний нанівець,
гряду крізь тебе навпростець.


Рецензии