Зулун марфар

Аквазмач рагъ вили цава,
Къвазва,къвазва, марфар къвазва.
Гуьндуьзар хьиз сух жез чилиз,
Пад-пад хьанвай чил хуцвазва.

Ацазва мад гару цифер,
Ац1узвач чил,жезвач я тух.
Ишезва тар, кьежей кифер,
Амач ч1иб чил марф тахьай сух.

Гугрум ийиз хъуьрезва цав,
К1амукай вац1 хьанва лугьуз.
Т1илиди ван къачунвай къав,
Алахьзава т1ач хьиз агъуз.

Ирид цавар, ирид чилер-
Сад авунва вили чилди.
Дуьнья дарна, ашукь рик1ер
Сугъулзава и шикилди.

Амма квахьна марфни цифни,
Хъуьрена рагъ вили цава.
Цавун аршда лацу лифни
Къугъваз ава михьи цава.

02.10.1997.


Рецензии