Лина Костенко. Ещё чуть-чуть - и зацветут морели..

***

Ещё чуть-чуть –
                и зацветут морели,
и облетят, как грёзы корневищ.
Война рисует кровью акварели.
Её палитра –
                краски пепелищ.

Её пейзаж –
                развалины кварталов,
пустынных улиц тусклая пастель.
Лишь кое-где сквозь стон из-под завалов
тюльпанчик вдруг пробьётся через щель.


Оригинал

***

Ще трохи, трохи –
                й зацвітуть морелі,
і облетять, як сон кореневищ.
Війна малює кров’ю акварелі.
Її палітра –
                попіл пожарищ.

Її пейзаж  –
                руйновище кварталів.
Порожніх вулиць вицвіла пастель.
Хіба що десь крізь стогін з-під завалів
якийсь тюльпанчик раптом проросте.

15.04.2022


Рецензии