Р. Бёрнс. Эпитафия святоше Вилли

Справы зямныя парабіў спярша,
        Ён лёг пад гэта дрэва.
Тут - прах яго; між тым душа,
        Лічу, пайшла налева.

Каго я бачу! Тут як тут!
        Ідзе, вочы ўтаропіў!
А побач - хто? Нібы на суд,
        Вядзе, сабой аздобіў.

А побач - д'ябал. Не міхці
        Сваёй дзевяціхвосткай
І за наіў абліччам не ляці,
        Падумай над цікавосткай

(Пераканаць мне ўсё адно
        Не выйдзе, пякельнік чаду,
Дзень прабачэння сышоў даўно,
        А ўсё ж пакумекай, - закратай!):

Ты цягнеш Віллі, - у век які?
        Пакінь яго баўбеса:
Дыскрэдытуе чорт такі
        І чорта галаварэза!


Рецензии