Хаос. Створення свiту

Здіймають хвилі океани,
немов атланти - догори.
Від хочу знати до пошани
Помежи хвиль пливуть човни.

Долають відстані і шторми
і зневажають на громи,
аби у бухті непокори
на рейді встали кораблі.

Чим вище мачта - більше вітру,
до неба ближче і зірок.
Немов запрошення від світла
у мачту б'є підступний рок.

Даремно човен не одужав,
як після блискавки горів.
Лише до волі небайдужим
носити назви островів.

Свілина: Іван Айвазовський. Хаос. Створення світу, 1841 р.


Рецензии