триптих Життя

Які громи, які розкати,
нема покою аніде.
До того часу воювати
доколи тиша не впаде.
Вже небеса давно оглухли
від перегомону гармат.
Доки тримають стрій братухи
доти тримається солдат
Здебільшого лягають обіч
снаряди, рідше - де-не-де.
Гадаю, буде Бог у поміч
землі, як тиша западе.
Гадаю, пам'ять не покине,
не зрадять віри образи,
а усміхнуться, мов перлини,
що виростають із сльози.

світлина: Федір Кричевський.
Триптих життя: Любов-Сім'я-Повернення.1927.


Рецензии