Дажынкi

(стихи на белорусском языке)

Дажынкі, Дажынкі - ляцяць над Палессем,
Звіняць паэтычныя словы.
Уюцца як птушкі і льюцца як песні
славянскія родныя мовы.

Адну з трох сясцёр, адвялі ў падманы
і цягнуць і цягнуць да згубы
Заморскія каты і ўласныя паны
Што люта ашчэрылі зубы.

Тры свечкі гараць і ніводны не згасла -
Славянскае наша сяброўства.
Яго берагі так цудоўны, выдатны -
Зноў дораць сусвет прыгажосці.

Дажынкі, Дажынкі - звіняць над Палессем
Славянскія родныя мовы.
Разносіцца гучна над полем, над лесам:
Тут шчасця і міру асновы!
            


Рецензии
Какой певучий язык! Спасибо!

Валентина Юдина   22.10.2023 06:44     Заявить о нарушении
И Вам спасибо на добром слове!

Ольга Сафронова Таганрог   22.10.2023 06:49   Заявить о нарушении