В цьому свiтi, в цьому свiтi мало свiтла

Мало світла в цьому світі,  мало світла,
лише місяць, лише зорі, лиш молитва.
На привілля плай зведе, а не до брами.
Як за обрій назирнути, Боже правий ?
В твоїм домі, в твоїх вікнах світ не гасне.
Це як відповідь відь Бога,  це мов гасло.
Де шукати, як знайти ті алфавіти,
що до тебе допоможуть подзвонити ?
В моїм серці, в моїм серці колотнеча,
Не знайшов я твоїх цифр і буде втеча.
Втече світло з твоїх вікон в ночі темінь.
Аж до ранку буде бити в серці шемінь.
В цьому світі, в цьому світі мало світла,
лише місяць, лише зорі, лиш молитва.
Не втечу, а дочекаюсь  під вербою,
як світанок познайомиться  з тобою.

світлина: Євген Буковецький.  «Портрет молодої жінки»,
1890-ті роки, Херсонський художній музей ім. Шовкуненко


Рецензии