Мамо, а вже ос нь до нас прийшла

Мамо, а вже осінь до нас прийшла,
Та не можем на всі  груди радіти.
От якби перемогу вона принесла,
І додому щоб  вернулись всі діти.

У нас  коїться  матусю  страшне,
Те, що наші дідусі нам пророчили.
Наперед вони знали тоді, що буде,
Ось в таку ми халепу всі вскочили.

Мамо, а вже осінь до нас прийшла,
"Як  ви  там  у  садах  квітучих?"
В небесах там завжди панує весна,
А  в  нас небо  у  звірах  літучих.

Плаче небо і стогне від болю земля,
Бо  найкращих  синів  забирає.
Вкриті кров'ю  українські поля,
Мамо! серце крається і завмирає.

Мамо, а вже осінь до нас прийшла,
"Не мовчіть, ну скажіть хоч би слово?"
Ком у горлі не можу зв'язати слова,
Лише  пташка  співає  десь  соло.

Ще не раз на минутку до вас забіжу,
Помолитись  на  вашій  могилі.
Знаю точно,  розради я тут не знайду,
Поділюсь, наяву,  що сказати не в силі!!!


Рецензии