Р здвяний настр й

Приїхав в Білозір'я, вечоріло,
мене зустріло радісно село,
зимове небо швидко потемніло
раптово землю снігом замело.

Січнева хуртовина не  вщухала
я ніс вечерю у батьківську хату.
стежки й дороги снігом замітала,
там, де мене чекали мама з татом.

Здавалося пройшло багато часу,
доки дійшов до рідного порогу
я поспішав до хати із капкасу,
хоч  завірюха замела  дорогу.

Зайшов у хату, я розправив плечі,
від снігу біла спина й голова,
батьків вітав у цей святковий вечір
напередодні Христового Різдва.

У батька біля хати сніжна гірка
Свята вечеря в хаті за столом,
коли засяяла на небі перша зірка
яскраво - білим світлом над селом.

12 страв страв,що мама готувала,
кутя і свічка в хаті, на столі
всіх стравами присутніх пригощала,
раділи всі й дорослі, і малі.

Різдво на ранок люди святкували
морозом  під ногами  сніг рипів,
батьківські душі щастям засіяли,
бо-свято,й син приїхав до батьків.


5 січня 2023 р.


Рецензии