Княгиня

Картаве павутіння листопада
Чекає мій безжальний страх
Несу в долонях сонячну принаду,
Крокує хмара на сьоми вітрах.

Пом'ятий, розцарапаний сувій
Із пояса величного шамана,
Несу Княгині Сонця у султанський бій,
В честь козака, не басурмана.

І зорі квітнуть, наче ружі в полі.
Та неспокійна ця осіння нічь.
Лише на стежках ходять долі,
Рука в руці, плечо о плічь.

І стелять щастя у промінні зірки,
На небосхилах падають воли,
Вона терпляче поведе повіки,
Не прийме її сердце похвали.


Рецензии