Таржума

Къериб Гьуьсейнов
 Гъезел

Серветдакай пай гудачир зенгиндаз вар авайди туш,
Йикъа са цуьк хкягъзавай билбилриз ар авайди туш.

Ягъизавай макьамрал кьуьл ийир кьадар галатна зун,
Аллагьди гьич далдам ягъич, Танридиз тар авайди туш.

Дуламиш жез авазва чун са жуьре, хук вине кьуна,
Аллагьдилай кьакьан, гьикьван виняй вач,  кlар авайди туш.

Куьткуьнна нефсин чукlулдив, чlук - чlукнава чна чил, цав,
Танрид атlайдалай ийер, верцlи сухарь авайди туш.

Чизва вири вагьшибуруз вичелайни вагьши тирбур,
Сикlрезни жинс вичин маса гудай базар авайди туш.

Диридаз сар эгъвербурни эхир жеда азардиз туш,
Вичин элдиз сед гъидайдаз саламат сар авайди туш.

Килиг гьин къал ацlукьна вун, Ватан, ви дерт дерт хьанва чаз,
Кlанивилиз ава чара, дердиниз ккар авайди туш.

Вилерал чи пелех хьана гьахъ аватlа луз къвекъвер кьван,
" Зун гьахълу я!"- лугьурбурун вичихъ илкъар авайди туш.

Гуьруьшдинни, гьижрандинни чlугвазава дерт Къериба,
Гьикьван шел - хъвал ая, гьар са савдадиз бар авайди туш.
Перевёл: Н.Ф.
13.08.2023


Рецензии