Мин нинди?

                ...текэлеп карыйм кузен,э
                серен,не алыйм эле...

Ах, син мин,э шулай текэлеп карасан,...
Туры карашын, кун,елемэ кадасан,,
синен, шушы ачык зэн,гэр кузлэрен,дэ
чагылышым эри,
оча эзлэредэ...
Шул чак анын, жин,ел эзен тотып алып,
якыннан карар идем,
учыма салып...
Синен, чаткылы кузлэрен, яктысында
мин нинди?
Мин урынлымы  балкышында?
Бэлки эвэлге, бэлки таныш тугелдер?
Шушы елмайган битлек артында кемдер..?
Ни бар сон, бу йоздэ?
Син генэ белэсен,.
Чагылышым эрегэндэ ни курэсен,?
Синен, шул кыю карашын, кадалганда,
мине тагында утэли караганда,
уземне шул вакыт,
бер генэ мизгелгэ,
ничек итеп синен, кузлэр белэн курергэ ..? .


Рецензии