Шакалля

Залишаться очі сумні на моєму обличчі.
Самі лише очі, в яких віддзеркалю минуле.
Нічого з минулого очі мої не забули.
І злу, і добру мої очі дивились у вічі.

Я прагну недовго вдивлятись у це задзеркалля.
Хай буде глибоким все те, що сховалось глибоко.
Я сам не люблю, як надмірно примружено око, –
Мов цілюсь з рушниці у зграї вовків і шакалля.

А мало ж я цілився. Мало стріляв. Мало. Мало.
Залишилось повно надійних смертельних набоїв...
Можливо, тому я і зараз готовий до бою,
Бо надто багато навколо вовків і шакалів...


Рецензии
Благодарю за оригинал, Миклош!..)
http://stihi.ru/2023/10/18/3556
(приглашаю прочесть)Ваша Светлана

Светлана Груздева   18.10.2023 13:12     Заявить о нарушении