Митi життя

(нарис)
 
"У Вас своє життя, а у мене своє", - так до певної міри стримано та навіть "скупо" відповідав Пилип, коли йому було нічого сказати людям.
Людям, яких цікавило в житті буденність, побут та заклопотаність. Здавалося,що саме в таких людях була простота. Простота слів, простота відносин, простота людського настрою. Вони вміли радіти, вони були здатні переживання, співчуття. З ними можна було мати прості людські відносини,заводити дружбу, товаришувати.
Єдине, що не давало  Пилипу ділитися з ними своїм, сокровенним,це те, що він не міг собі дозволити кожного з цих добродіїв бути іншими. Адже їм цього ітак не було потрібно. Вони були присутні щасливі, єдині, вони жили звичайним українським життям, де панували затишок, сімейні традиції, українська культура. .
Пилип, бачив інше  у людях. Воно було занадто терпке, аби подавти його до розмови. Це було те, те саме розпізнане та таємне. Знання,які поглиблювали кризу суперечностей між людиною, природою, потребою, банально - щастям .
Свій світ. У Пилипа склався свій унікальний світ. Йому було 45. Досвід. Ех досвід  слідчого в особливо важливих справах, ставили його у прохолодне місце, в якому його критика  буквально розчиняла усі зібрані шанси на дружбу. Але дружба у нього все таки була посеред людей. Були друзі.
У Пилипа просто було своє життя. Цікаве, складне, насичене подій та людського досвіду самого життя.
Його життя було , воно було справді його повністю,як будь кого з тієї людини,яка запитувала "а яке твоє життя?'
У кожного воно було дійсно своїм,унікальним. Кожен був посильний впливати на життя, кожен був мвідповідальним за власне життя та долю. Кожен - був архітектором, кожен - був художником та дизайнером, кожен - мав можливість його виправлти, насолоджуючись тією ділянкою філігранності, яка подана була його батьками, суспільством в якому він знаходився, жив,любив.
Насправді, у всіх було одне життя .
Воно било джерелом з української душі, з середини, з глибини праобразів наших предків . Душа - людини вільної, радісної, завзятої, щирої та близької до простих ідей. .
Миті, ідеї, просте життя у маленьких радощах,дрібничках; взаємністть, посмішка, мальви . ..
(с)


Рецензии