10 октября

мч. Келлистрату и его дружине.

Тропарь.

Мученицы Твои, Господи, в мучениих своих венцы нетленныя прияши от Те, також нашего Бога: имуще ж крепость Твою, мучителей повергнуша, сокрушаша и немощнЫя дерзости демонов, молитвами Твоих мучеников спаси души наша.

Кондак.

Многообразныя раны претерпев, и венцы от Бога яве да приимше, молитеся о нас, блаженные, Христу, всипразднственную память вашу совершающих, величайший Келлистрате с стрАждующими с тобою, еже умирить паству, и человецы: той бо есть верных утверждение.
.


прп. Савватию Соловецкому.

Тропарь.

Удалився мира и водворився ж в пустыню, подвигом добрым подвизался еси, злоскорбением, и вниманием, молитвами, отонудуже и по смерти источаешь исцеления, Савватие отче наш, молись Богу Христу, спастись душАм нашим.

Кондак.

Житейские молвы отбег, вселился еси же в морский остров, мудре, и крест твой взем, Христу вследовал еси же, в молитвах, и во бдениих, и в пощениих, злоскорбями твою плоть изнуряя. Тем был еси преподобных да удобрение. Из-за сего же любовью память твою празднуем, преподобный Савватие, молись Богу Христу о нас всех непрестанно.

Молитва.

Преподобный отче, угодник Христов Савватие, всей душею Господа и возлюбивый да удаливыйся ж в пустыню сию и течение да подвига спасительнаго совершающий. О, верный рабе Всевышнего Царя, учитель добродетелей, смирения образ, горожанин пустынный, Ангелам сообщниче, вселенский житель, Херувиме земный, человече вселенский. О, свет немрачный Соловецкаго отока, вяще же велие светило Церкви всея правверных. Молюсь ти, пречестный, аз многъгрешный (имя рек): услыши убогое мое моление, раба твоего же, вонми глаголам нечистых устен моих, твоея помощи нынче испрашивающего. Се же враг прелукавый на всяко время тщится мя погубить, иский горько да поглотить душу мою и несть мне же спасения, где же и помощь прияти, зане же немощию плоти моея обставлен есмь и страстьми весь долу да преклонихся, не имам к Богу дерзновения. Ныне же точию к твоему повергаю се заступлению: помилуй мя, омраченнаго же всеми злыми делы, воздежи о мне же всечестныи свои руце к Господу, о молитвенниче теплый, Савватий преподобный. Да за благоутробие щедрот Своих подаст ми грехов оставление и в день Судный мя избавит мучения вечнаго да Царствью Своему сподобит благодатию Своею, Емуже всегда буди слава, честь да поклонение в веки. Аминь.


Рецензии