Pawlikowska - Jasnorzewska M. - Kobieta z cyrku

 Marija Pawlikowska-Jasnorzewska

         Kobieta z cyrku

Zebami trzymajac sie sznura,
wyprezona, teskniaca nie wiadomo za czym
jest jak golebica w chmurach,
rozpostarta.



 Мария Павликовская-Ясножевская


            Циркачка

За бечеву держась зубами
с натугой и тоской неведомо о чем,
она голубкой под облаками
распростерта.


Рецензии