Мыйла сэтш м дй вун

Мыйла сэтш;м ;дй; вун;
мук;дысл;н чужанін?
Весиг, суй;р сай; мун;
корсьны озыр мусаин.

Меным, дерт ж;, абу дел; -
быд;н корсь; ассьыс шуд.
С;мын век ж; пыр; дум;:
мыйла тані нем оз кут?

Мамл;н нюмыс, батьл;н керка,
п;ль да п;чл;н оласног?!?!
Бытть; кодк; най;с в;тл;,
бытть; луд; мунны кок?!?

Гашк;, сэні быд;н радл;,
кодыр локт; бокысь морт?
Бытть; сэні помт;м кадыс,
бытть; сэні век ас морт!?!

Ог куж шуны, мыйла тадзи.
Гашк;, регыд аслым туй.
С;мын век ж; т;да, аддза,
сэтч;с ол;млы ог туй.

Тані чужи, тані ола,
тані менам чужанін.
Тані ст;ча, т;да, кола.
Ол;м пом;дз тані нин.

19.08.2023. ТАФ.


Рецензии