***

До зброї!

Що сталося, схиблений світе,
в яку ти безодню летиш?!.
Чи сонце по-іншому світить
і жовтий диявол – фетиш?.

Усе покорилося зиску
і совість здолала жага,
порядність сконала під тиском
нахабства і сил батога…

У небі згустилися грози,
а землю вкриває свинець…
Зі зброї лишається розум,
у іншому разі – кінець!.

Вже зрадники судять героїв,
паяци сідають на трон!.
Тож я закликаю до зброї –
в рушниці останній патрон!

04.07.2023


Рецензии