Пташиний приворот

Почувши взимку стук у скло,
я відчинив у Світ вікно,
щоби зігріла пташка крила…

Та, поспівавши, відлетіла…

Я чув будь-який після спів…
В тому числі і з-за морів …
Та жодна так не заспівала,
як та, що мене зчарувала!

І, сподіваюсь, навесні
я ще почую спів її!
Поза Вітчизною у Долі
для серця є один недолік –

пісень не пишуть для птахів...
А вдома завжди кращій спів,
де пташці я для чарування
кришу в рядки моє кохання,

щоб від пісень була хмільна,
співала про любов сповна,
і відігріла мене взимку,
віршів склювавши порошинку…

Таких пісен, як в Україні
нема для серця в Світі  й нині!


Рецензии