про левкас та демона

Нам би тільки лиш трохи часу,
Доки міцно рука в руці,
Доки губи шукають ласу
У коханні  наприкінці,
На чарівнім узліссі гаю,
В приголомшливу мить доби,
Коли зорі вже починають
Засинати і зріти сни,
Намальовані на левкасі
Неба чорного. Оксамит !
Нам би тільки лиш трохи часу,
Доки час не настиг приліт,
Доки ночі не скинув полог
Ошалілих вітрів порив,
Доки  сполох, нестерпний сполох,
наші очі не засліпив.

Світлина: Михайло Врубель. Із ілюстрацій до "Демона".


Рецензии