Б ЛОЗ Р Я

АНАЛОГУ У СВІТІ НЕ ЗНАЙДЕШ
СЕЛА,ЯК МОЄ РІДНЕ БІЛОЗІР'Я,
ХОЧ ВСІ СВІТИ НОГАМИ ОБІЙДЕШ
ПІД БІЛОЇ МЕДВЕДИЦІ СУЗІР'ЯМ.

НІ БАНЕРІВ НЕ ТРЕБА,НІ РЕКЛАМИ,
ЩОБ РОЗПОВІСТИ ПРО СВОЄ СЕЛО
Я ПАМ'ЯТАЮ РОЗПОВІДЬ МОЄЇ МАМИ
ЯКИМ КОЛИСЬ ДАВНО БУЛО ВОНО.

ХАТКИ НИЗЬКІ З СОЛОМ'ЯНИМИ СТРІХАМИ
СКРИПІВ ВІТРЯК СТАРЕНЬКИЙ КРАЙ СЕЛА
В ЖАРУ,В ДОЩІ,В ХОЛОДНУ ЗИМНЮ ВІХОЛУ
ВОЛИ ВЕЗЛИ МОЛОТИ ДО МЛИНА.

РАНІШЕ МІЖ БРОДАМИ І ЗАОЗЕРОМ
НЕМОВ В ЗАТОЦІ ВЕЛЕТНЯ ДНІПРА,
ЛОВИЛИ КАРАСІВ У БІЛІМ ОЗЕРІ
ПЛИВЛИ ЧОВНИ Й КУПАЛАСЬ ДІТВОРА.

ТЕПЕР ВОНО ЗМУЖНІЛО - БІЛОЗІР'Я
І ЗВЕЛИЧАЄ ВЕСЬ ЧЕРКАСЬКИЙ КРАЙ
БУДИНКИ-ВЕЛЕТНІ НА КОЖНОМУ ПОДВІР'Ї
ПИШАЙСЯ,І НА ВЕСЬ СВІТ ПРОСЛАВЛЯЙ.

 
МОЄ СЕЛО, ДЛЯ МЕНЕ  ТИ ЄДИНЕ,
ЯК МАТИ РІДНА, ЯК САМЕ ЖИТТЯ
ЯК ХЛІБ ЗЕМЛІ,ЯК ПІСНЯ ЛЕБЕДИНА –
БЕЗ ТЕБЕ Я ВПАДУ У НЕБУТТЯ.


17 вересня 2023 р.


Рецензии