Восень

Я бачыў восень…
На пару с шалапутнейшым дажджом
Яны па лесу весела гулялі.
І з дрэў магутных і кустоў
Апшнія лісточкі адрывалі.

Каму здаецца – восень гэта сум,
Таму не зразумець маёй нагоды
Чаму прыходзіць мне на вум,
Што восень – гэта сьвята для прыроды.

Вы-ж паглядзіце, колькі красак навакол-
Такога вы не ўбачыце зімою.
Вясной, ці летам ў зеляніне лес і дол,
А восенню вы бачыце іное.

Гараць на сонцы кветкі і лісты
І нават веткі на кустах прыметны
І суму ніякога тут не бачыш ты…
Прырода салютуе так адметна.
Я бачыў восень, глянь і ты…


Рецензии