про блискавицю та кадило

Як ти потягнешся до мене,
мов до єпархії слимак,
чи блискавиця до антени,
скажу "амінь", най буде так.
Як зажадатимеш надмірно
в омані непорозумінь,
тоді без сумніву і вірно,
почуєш ти моє "амінь".
Коли душа порине з тіла
у гостелюбну далечінь,
і зачадитиме кадило,
я відповім тоді "амінь".
Як я у вирій міст обрушу,
усупереч благословінь,
і ця любов покине душу,
я не скажу тоді "амінь".

*Слимак - послу;шник  — у православних монастирях — особа, що готується до прийняття чернецтва та виконує різні послухи, тобто усю роботу в храмі й у монастирському господарстві.

світлина: Яцек Мальчевський.


Рецензии