Що впало дарма, того вже катма

Коли весь світ перевертом іде
Незрушні сиві осокори.
На те і кривда, що дурню верзе.
На те і правда, що поборе.
Як чорна віхола прийде біда,
Прийде до кожного повіту,
Дамо разом непрошеній дрозда -
і на печі червоне літо.
Що впало дарма, того вже катма.
Залишиться зоряне сяйво.
Ховаймо на спід тягар наших бід !
Рушаймо, рушаймо, рушаймо !

Світлина:  Микола Самокиш. Бій Максима Кривоноса з Ієремією Вишневецьким. 1934.


Рецензии