Зорка на небе

Зорка на небе іскрыстая –
Бачу ў ціхую ноч.
Свеціць, яна прамяністая,
Кажа: «З дарогі не збоч!»

Раптам маргне мігатлівая,
Воблака скрые яе.
З'явіцца зноў зіхатлівая,
Свет той мяне не міне.

Зорка гарыць серабрыстая,
Як жа прыгожа яна!
Мара мая, ты празрыстая,
Што з глыбінёю без дна.

Зорка надзеі блакітная,
Ты не пакінеш мяне.
Птушка вясёлая, спрытная,
Зорачка не падмане.

Зорка на небе сцюдзёная...
Веры не маю – прайшла...
Мусіць, была я зялёная,
Кроплі цяпла не знайшла.


Рецензии
ЯРко,красочно, мелодично звучат сии толкования в данном начертании!

Крамов Иван   07.09.2023 23:44     Заявить о нарушении
Благодарю за отзыв, Иван!
С поклоном и пожеланием доброго дня!

Татьяна Цыркунова   08.09.2023 09:46   Заявить о нарушении
Благо Дарю!

Крамов Иван   08.09.2023 12:13   Заявить о нарушении