про хмару

Бачиш, небо яке. Голубе, голубе.
Не згадаєш ніде бiльш блакиті такої.
Хоч опівніч гряде, най розлука зажде,
доки небо живе і буяє красою.

Я питаю себе, я питаю себе,
скільки в небі іще нам гуляти без краю.
І по серцю скребе, наче крига Ірбе,
і журба настає, коли чую: - не знаю.

Невідомість. Нехай.  Несвiдомому - рай.
Як знайти небокрай,  я тебе запитаю.
І ти скажеш: - шукай i молись  зазвичай,
і кохання плекай.  I молюсь і шукаю

i кохання плекаю і прошу: - зачекай !
І сам  ревно чекаю, чекаю, чекаю...

світлина: Архіп Куїнджі. Хмара. 1908.


Рецензии