про схов та смуток

І.Д.Х.

Коли твоя почине варта,
не вічним сном, проте глибоким,
тобі відтак чекати варто
на погляд цей - тисячоокий -
зіниці зоряного неба
в твої несамовиті очі -
в полоні у шакалів - лева,
шляхетності у брані збочень,
і відокремити свободу
від співчутливої усмішки,
і вибавлятися без згоди
недоброзичливців зловтішних,
Тоді ти звільнишся від схову
лише на мить. I смуток знову.

світлина: Вільям Холман Хант. Післямова, вечір у Єгипті.


Рецензии