Ю-джiн блюз

Livin blues «Blue Breeze»
https://www.youtube.com/watch?v=1Zx9H2Dpjtk
 
Навіщо, бармен, в склянку джину
кладеш із дзвоном синій лід?
Якщо любов проходить мимо
і стогне в серці холод бід;
і де учора був любимим -
лежать пустелі скреслих літ…

Коли в душі Поет не стійкий
і спорожнів віршів гарем -
скажи, бармен, володар стійки:
З усіх відомих нам систем -
що краще дружньої криївки,
де джин - розчинник всіх проблем?

Налий же, бармен, в скло ілюзій –
хай стане льодом самота,
щоб зірвала до біса шлюзи,
у шалі, танучи, вода
і біль любовних всіх контузій
геть спалить джин за всі літа...

Нехай душа впаде в нірвану,
у ялівцевий синь-туман,
щоб фіолетовим дурманом
я випив смутку океан,
і був віршами в щасті п'яним
де був володарем оман…

Плесні же, бармен, Маг Пияцтва,
у душу - ліків 200 грам...
Похмілля – мій супутник братства
там, де кохання – брат вітрам
серед життєвих мелодрам
в Миру Постійного Митарства!

І хай в душі моїй пожоги,
хай порожнеча – у руках,
і хай любов моя небога,
і образ щастя у думках….

Кохались в небі навіть боги!
Ми – почуття їх у віршах!


Рецензии