31 августа

в честь Икон Богородицы.

Мати Господа Бога, Царице Высот и земли, днесь чествуем Твое изображение, НаичистЕйшая, на образе Твоем,

Всецарица.
Трапезундская.

именуемым и явленнаго же во утешение и неизреченное счастие нам грешным. Приклоняемся ниц пред Тобою, Властительнице, и грешными нашими устами, с грешней нашей земли всклицаем:


Тропарь.

Образом ликовствующим честной Всецарицы, желанием теплым взыскающих благодати Твоея спаси же, Властительнице, избави от обстояний к Те да притекающих; от всякия напасти огражди отару Твою, к заступлению Твоему взывающую присно.

Тропарь.

К Богородице днесь прилежно да притецем, грешные и смиренные, и приклонимся, зовуще в покаяньи из глубины души: Властительнице, да помози, милующи на ны, потщися, умираем же от множества прегрешений, не отвратИ Твоя рабы тщи, Тя и едино упование имамы.

Кондак:

Непостыдное христиан предстательство, ходатайство к Творцу непреложное, не гнушайся грешных молений гласы, но да предвари, якож Благая, на помощь нас, верно зовущих Ти; ускори на молитву и на умоленье да потщись, присно да предстательствующи, Тя чтущих, Богородице.

Величание.

Величаем Тя, Отроковице Дево Богъизбранная Пресвятая, и чтим образ Твой святый, им же исцеления точишь всем, с верою притекающим.
.


мчч. Флору и Лавру.

Тропарь:

Преудобренную и богмудрую двоицу пресветлую восхвалим, верныи, по достоянию, Флора блаженнаго да и всечестнаго же Лавра. Иже истово Троицу несотворенную ясно да проповедасте всем, темже и пострадав до крове, и пресветлыми венцы увязостесь, молитесь Богу Христу, да спасет души наша.

Кондак:

Якож благочестия страдальцы и мученики Христовы да богмудрены, вселенная преславно да почитает днесь Флора и Лавра, яко и улучим благодать да благость молитвами их и избавимся напастей, бед, гнева же и скорби в День Судный.

Величание.

Величаем вас, страстотерпцы святые Флоре и Лавре, и чтим честные мучения ваша, яже за Христа претерпели есте.
.


прп. Иоанну Рыльскому.

Тропарь.

Покаяния основание, впечатление умиления, утешения образ, духОви совершения, равноангельское житье твое да бысть, преподобный. В молитвах убо и пощениих и в слезах преостававыйся, отче Иоанн, молись Богу Христу о душах наших.

Кондак.

В молитвах бодренно не усыпая и в пениих непрестанных подобясь Ангелам, в гроб взошел еси, тленную жизнь оставив, и к высотам прешел еси на нетление, отче Иоанн, от смерти бо и к животу вечному пресели Бог Христос тя, яко угодника Своего.


Рецензии