На нiшчымным лузе

На нiшчымным лузе
Бацвінне ажоўклага лета,
Ліпучае павуцінне, вільгаць;
Танклявае лісцё сада, -
Гуказапіс ветру...
Асяроддзе тугі, дзе серп
Звінеў па-над жытам!..
Скрозь дых, рух залатога рэха.
У раптам ссірацелых зярнятках
Тумановых раніц, світанкаў,
Дзе гаркавае вогнішча, шыпіць
І трухнёй высцілаецца дым.
Рэшткі збянтэжаных руж
Без сонечных крон...


Рецензии