про серпень серпанок та дударя

За цей солом'яний медовий ранок,
Наш полустанок на шляху звитяг,
За твої кудрі і тонкий серпанок,
Володар-серпень, що на них простяг;
За живину студеної водиці
І перший зліт у небо журавля,
Кохати і боротися годиться,
І стяг носити на кінці шпиля.
І я борюся, і ношу і марю
І ці слова, що рік читаєш ти,
Пишу і перепрошую: - Дударю,
Їх заспівай, чи, просто, насвисти,
Аби пливли човни по Україні,
Аби удача потурала козакам,
Аби посріблена листва раїни
Гойдалася у відповідь вітрам.

світлина: Архіп Куїнджі. Райдуга. 1900-1905.


Рецензии