про дощ

Мимолітний дощ квітневий.
Ледь по щиколотку - ба
перекотить, і миттево,
чи то бідка *, чи біда.
По коліно - дощ серпневий.
Злива з гуркотом. Гроза.
Натече так струменево -
шляєшся, мов ялоза.
Безкінечний дощ, жовтневий.
До горлянки майже аж.
Половіддя звичаєве.
Геть затоплений бліндаж.

* бідка - візок на двох колесах
свілина: Архіп Куїнджі. Після дощу. 1879.


Рецензии