Ыллыа5ынг нап-намыын ырыаны

Ыллыа5ынг нап-намыын ырыаны
Ый, сулус иhиллиир ырыатын
Манган хаар оргууйдук, на5ыллык
ТYhэрин санатар ырыаны.

Ыллыа5ынг, кYн-таптал туhунан
Ып-ыраас, сып-сырдык тылынан
СYрэхпит суохтаата да5аны
Ол намыын, ол кэрэ ырыаны.

Бу сиргэ, дойдуга биир эрэ
Биир кэрэ ырыа баар, быhыыта,
Ол таптал, ол таптал иэйиитэ
Туойуллар нап-намыын ырыата.

Мунчаарар, санньыйар тYгэммэр
Мин нарын тапталбын ыллыыбын
Оччо5о сааскы кYн кYлYмэ
Тыкпытын кэриэтэ сырдыыбын.



Степан Дадаскинов



ПЕСНЮ ОЧЕНЬ ТИХУЮ СПОЁМ ОДНАЖДЫ



Песню очень тихую споём однажды,
только звёзды и Луна её услышат,
светлой тишиной сияют снегопады,
звуки песни вновь напоминая свыше.

Солнышко — любовь мы воспоём негромко,
девственными, ясными, любви словами,
от мелодии прекрасной к дорогому,
снова заскучает истина сердцами.

В дивном мире бренном существует только,
песня романтичная, в щемящих нотах,
то любви пьянящие волнуют чувства,
воспевая пары в нравственных высотах.

В миг печали, грусти запеваю снова,
шёпотом тебе любовной песней нежной,
таинства сиянием весенним, зова,
расцветаю солнца лучиком я внешне.



Василий Полятинский
19:52 – 21:49 24.08.23



ЫЛЛЫА5ЫНГ НАП-НАМЫЫН ЫРЫАНЫ
https://www.youtube.com/watch?v=0eagFHRTpu4


Рецензии